Verbinden met jezelf door

Meditatie & Mindfullnes

Kennis maken met...

Ik ben Monique Kelderhuis en ik geef meditatielessen en cursussen over hoe je mindfull kunt zijn in het dagelijks leven. Hoe kunnen we het omgaan met onze gedachten en emoties wanneer we er dagelijks mee te maken hebben. Het is zo natuurlijk dat we lichamelijke gewaarwordingen, gevoelens en gedachten hebben, dat we ons vaak niet realiseren dat de manier waarop we daarmee omgaan misschien niet de beste manier is. 

Een paar jaar geleden merkte ik ook, dat ik veel dingen maar op de automatische piloot deed. Ik was niet echt happy en ging op zoek naar wat ik nu wilde in mijn leven… 
Ik ben toen op verschillende retraites geweest en dat was heel ontspannend, maar daarna kwamen de dagelijkse “probleempjes” toch weer terug… Ik wist het nog niet… 
Naar mijn gevoel luisteren was dan het advies… Doen wat goed voor je voelt.. 
Nou ja, achteraf ben ik heel blij dat ik dat niet gedaan heb, maar daar vertel ik zometeen meer over. 

Toen ben ik gestart met een opleiding bij het Inner Mind Institute en wauwwww… Wat ik daar leerde, was zo passend… Ik vond het zo interessant allemaal en mijn leven en het leven van ons gezin veranderde ook daardoor.

Even terugkomend op wat ik hierboven vertelde… Als ik naar mijn gevoel geluisterd had, waren er dingen gebeurd, waar ik achteraf heel veel spijt van had gehad…. 
Niet dat luisteren naar je gevoel niet goed is, zeker wel! 
Maar laat me iets uitleggen…. 
Als dingen niet fijn voelen, willen we daar vanaf. Dat is logisch… Iedereen wil gelukkig zijn en zich goed voelen… 
Maar als dingen niet fijn zijn, is het dan altijd goed om meteen daarvan weg te lopen? Leren we dan wel omgaan met moeilijke dingen? Zijn er geen patronen die doorbroken kunnen worden? Moet alles helemaal perfect zijn? Is dat realistisch?

Natuurlijk zijn er situaties die ongezond voor ons zijn en natuurlijk willen we happy zijn met wat we doen en we willen met mensen omgaan waarbij we ons fijn voelen. 
Maar ook al heb je nog zo’n fijne relatie, ook al heb je nog zo’n fijne baan en fijne vrienden…. Ook daar kunnen dingen gebeuren die niet prettig zijn…. Het zal nooit 100% perfect zijn. Dus wat ik geleerd heb, is om te observeren wat er gebeurt in mijn lichaam en geest en meer compassie te hebben voor mezelf, maar ook zeker voor de ander. Soms is het goed, om ervoor te kiezen om een andere kant op te gaan. Maar vaak reageren we vanuit onze emoties. We reageren vaak vanuit een automatische reactie en zien we alleen nog maar het negatieve en vanuit de emotie, maken we een heel impulsief besluit. 

Ik geef verschillende keren per jaar een basiscursus, zodat je kennis opdoet over het boeddhisme, over mindfulness, het ontstaan van mindfulness en hoe je kunt omgaan met moeilijke uitdagingen. 
Na deze basiscursus kun je je opgeven voor de meditatie avond op donderdag, waar we vooral veel meditatieoefeningen doen en kort wat theorie bespreken.

De cursussen (deze zijn op maandag) en meditatie avonden (op donderdag) worden gegeven in onze winkel in Helmond (Oude Aa 53) om 20:00. 

Op 9 September start ik weer een nieuwe cursus. Wil je meer informatie, stuur mij dan een mailtje, monique@terralife.nl

Met behulp van deze cursus en van verschillende meditatie oefeningen, zijn we in staat:

Bewust

Ons meer bewust te worden van ons handelen.

Contact

We maken beter contact ons lichaam, geest en onze emoties.

Sterker

Je zult merken dat de problemen waar je vandaag de dag voor staat veel gemakkelijker aan te pakken zijn en je uitdagingen in het leven beter kunt overwinnen als je mindfulness beoefent.

Contact met Terralife

Kijk hieronder voor de contactgegevens

Locaties

Oude Aa 53, 5701 PZ Helmond

Willemstraat 4, 5611 HD Eindhoven

Mededelingen

De website is in onderhoud. Nog niet alles staat ingesteld. Vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op.