“Je voeten houden je niet alleen letterlijk in balans, ze zijn ook de basis van een innerlijke balans”

VoetreflexPlustherapie brengt je weer in verbinding met je lichaam.

“Ervaar jij balans?”

Aangenaam, mijn naam is Ilse Konings.

Begin van dit jaar heb ik mijn praktijk voor voetreflexPlus therapie geopend. Dit combineer ik met mijn werk als operatie-assistent in het Catharina Ziekenhuis.
De 3-jarige opleiding voor voetreflexPlus therapeut ben ik gestart vanuit nieuwsgierigheid en ik was geboeid vanaf het eerste moment. De Chinese geneeskunde (TCM Traditional Chinese Medicine) was nieuw voor mij maar heeft me erg verrast. Niet alleen kijken naar het lichaam en de eventuele klachten maar ook naar het mentale en geestelijke stuk. De holistische manier van denken spreekt mij erg aan. Ik ben ervan overtuigd geraakt dat lichaam, ziel en geest één geheel zijn. Hoe je in het leven staat, hoe je denkt en voelt, wat je lichamelijk ervaart, is allemaal onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vanuit die gedachte werk ik ook. Een fysieke klacht is vaak meer dan alleen een lichamelijk ongemak alleen. Balans tussen al deze aspecten vind ik erg belangrijk, aandacht door verbinding.

VoetreflexPlus
Er bestaan duidelijke verschillen tussen de Chinese en Westerse technieken en filosofieën. Zo behandelt men in het Westen alleen de voeten en gaat men er vanuit dat de reflexzones op de voeten corresponderen met de verschillende delen in ons lichaam. Met de Chinese techniek masseert men ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten (d.m.v. acupressuur)op voeten/handen, onderbenen/armen en knieën. De meridianen vormen gezamenlijk in ons lichaam een energetisch systeem en voorzien het lichaam van Qi ofwel energie. Juist omdat ik beide technieken combineer biedt dat ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt het effect van een behandeling. Een VoetreflexPlus behandeling is niet alleen bedoeld voor fysieke klachten. Ook bij emotionele klachten geeft het goede resultaten. Een VoetreflexPlus behandeling werkt ook heel ontspannend voor lichaam en geest.

Ik help je op zoek te gaan naar meer bewustwording en laat je inzien dat je zelf invloed hebt op je eigen gezondheid. Ik neem de tijd voor je en naar aanleiding van je persoonlijke verhaal maak ik een behandelplan gericht op je klachten en je specifieke behoeften.

Behandelingen

Een groot aantal klachten kan goed behandeld worden door middel van een VoetreflexPlus massage:
· Spier- en gewrichtsklachten, waaronder rug-, nek- en schouderklachten
· Slapeloosheid
· Hoofdpijn, migraine
· Zenuwpijn
· Pijn in voeten en hielspoor
· Emotionele klachten, waaronder vastzittend verdriet/rouw, boosheid, woede, frustratie
· Stres gerelateerde klachten, overspannenheid, burn-out of depressie
· Klachten bij kinderen waaronder bedplassen, onrust, angsten, ADHD, dyslexie
· Vermoeidheidsklachten
· Klachten na COVID-19
· Darmklachten, waaronder obstipatie, diarree, winderigheid
· Bij baby’s: obstipatie, krampjes, harde ontlasting, betere voedingsopname en toename van gewicht bij te vroeg geboren baby’s, astma, neusverkoudheid, slecht doorslapen en/of inslapen van je baby, huidproblemen, oorpijn, klachten bij tandjes krijgen.

* OncoReflex® is een specialistische voetreflexmassage voor mensen die de diagnose kanker hebben of hebben gehad. De behandeling richt zich op geestelijke en lichamelijke ondersteuning en het verbeteren van de kwaliteit van leven tijdens of na de reguliere behandelingen. Ik heb hiervoor de 3-daagse mastertraining gevolgd.

Tarieven en vergoedingen
· Intake en voetreflexPlus behandeling (90 minuten) a €75,00
· Therapeutische voetreflexPlus behandeling (60 minuten) a €60,00
· Relaxbehandeling voetreflexPlus (45 minuten) a €45,00

Indien u aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijze dan is het mogelijk om een deel van de behandeling vergoed te krijgen.
Ik sta voor kwaliteit en ben daarom aangesloten bij de beroepsorganisatie CAT-vergoedbaar.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak verwijs ik u naar mijn website

www.voetenlokaal.nl

Groetjes Ilse Konings

06-11726522