Huib Smets

Ik ben Huib Smets, orthomoleculair KPNI-therapeut, en ik heb sinds 2010 mijn eigen praktijk.
In de praktijk combineer ik Orthomoleculaire KPNI- therapie met Bioresonantie.

Orthomoleculaire geneeskunde en KPNI
Orthomoleculaire geneeskunde is een wetenschappelijke onderbouwde studie en houdt in dat met behulp van voeding, lichaamseigen stoffen (bv. aminozuren), voedingssupplementen (vitaminen, mineralen, vetzuren etc..) en fytotherapie (kruidenpreparaten) een vitale omgeving wordt gecreëerd voor alle lichaamscellen, zodat deze goed kunnen functioneren en een optimale gezondheid wordt bereikt. Door het gebruik van natuurlijke producten en/of lichaamseigen stoffen heeft deze therapie geen bijwerkingen!

KPNI
KPNI staat voor Klinische Psycho-Neuro-Immunologie. Dit is een geneeswijze die uitgaat van een wisselwerking tussen alle organen in het lichaam, de psyche en alle andere systemen zoals, spijsverteringsstelsel, zenuwstelsel, immuunsysteem en het hormonale (endocriene) stelsel. Tevens wordt gekeken naar de wisselwerking tussen de mens en zijn sociale omgeving (gezin, familie, werk etc…). Door deze aanpak probeer ik de oorzaken van ziekten te vinden en aan te pakken. Kortom, ik kijk naar de hele persoon.

De behandeling
De behandeling resulteert in een advies inzake voeding, leef- en beweeggedrag en meestal het gebruik van orthomoleculaire en/of fytotherapeutische voedingssupplementen.

Bioresonantie
Ik werk met het Indigo Quantum biofeedback systeem. Het Indigo Quantum biofeedback systeem is een technologisch geavanceerde meet- en behandelsysteem op basis van frequenties. Elke cel en ieder orgaan in ons lichaam resoneert/trilt met haar eigen energie.
Wanneer deze energie verstoord raakt door stress, toxines (schadelijke stoffen), parasieten of andere oorzaken kunnen de cellen en organen niet functioneren op hun volle capaciteit en raken verstoord. Deze schadelijke frequenties worden langzamerhand opgeslagen in de cellen en organen en kunnen zich uiteindelijk tot ziekten ontwikkelen.
De energetische geneeskunde werkt op cellulair niveau. Het stimuleert de eigen frequenties van cellen en organen en bevordert daarmee het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Met het Indigo Quantum biofeedback systeem maak ik in ruim een uur een volledige analyse van het gehele lichaam op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. De meting vindt plaats middels een hoofdband en twee arm- en enkelbandjes. Het systeem is zeer uitgebreid en geeft nauwkeurig aan waar en welke ondersteuning nodig is om uw gezondheid te bevorderen. De resultaten laten niet alleen zien welke factoren verstoord zijn , maar vaak ook waarom.
Het Indigo Quantum biofeedback systeem kan onder andere de volgende informatie over uw lichaam geven:
-vitamine-, mineraal-, en aminozuurdeficiënties;
-schadelijke stoffen (bv. suiker, zoetstoffen, nicotine, cafeïne, zware metalen etc…);
-virussen, parasieten, schimmels, bacteriën;
-het zuur/base evenwicht van uw lichaam (PH-waarden);
-enzymen;
-hormonen;
-stress;
-straling;
-depressie;
-allergiën, voedselovergevoeligheid/intoleranties;
-ontstekingsactiviteit in uw lichaam (gewrichten, darmen, huid);
-ziektebeelden (bv. reuma, astma, maag-darm-leverproblemen, gewrichtsklachten,
zenuwaandoeningen, immuunproblematiek, hormonale verstoringen etc…)
-en alle afzonderlijke organen zoals hart, lever, darmen, nieren, longen, etc…
-mentale en emotionele factoren;

Naast het meten van bovenstaande factoren heeft de Indigo ook therapeutische mogelijkheden. De indigo meet en interpreteert de frequenties van het lichaam.
De behandeling bestaat uit het sturen van frequenties via het Indigo Quantum biofeedbacksysteem naar het lichaam. Zo worden destructieve frequenties geneutraliseerd en omgevormd naar lichaamseigen frequenties. Op deze manier wordt het zelfhelend vermogen gestimuleerd om tot een betere gezondheid te komen.

Combinatie Orthomoleculaire KPNI geneeskunde en bioresonantie
Aan de hand van de resultaten uit de meting met het Indigo Quantum biofeedback systeem en de kennis en toepassing van voedingssupplementen adviseer ik welke leefstijl/ voedingsaanpassingen en/of supplementen nodig zijn om weer tot een optimale gezondheid te komen.
Bioresonantie en orthomoleculaire therapie zijn een aanvulling op of een goed alternatief voor de reguliere gezondheidszorg. Met name voor vage klachten maar ook voor o.a. darm- en spijsverteringsproblemen (maag, pancreas, darm,lever), vermoeidheid, hoofdpijn en migraine, burn out, allergie, hooikoorts, huidklachten, gewrichtsklachten, fibromyalgie, slecht slapen, stress, onvruchtbaarheid, zenuwaandoeningen etc… Orthomoleculaire therapie in combinatie met bioresonantie biedt voor veel ziekten een goede ondersteuning of oplossing!

Vergoedingen
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde) zodat behandelingen (gedeeltelijk) worden vergoed door de ziektekostenverzekeraars, indien u verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen.
Een overzicht van de vergoedingen vindt u op www.mbog.nl of u kunt dit navragen bij uw eigen ziektekostenverzekeraar.

Kosten
De eerste meting €98,-
De daarop volgende metingen €88,-