Hedy van de Wiel

LET OP! Hedy heeft haar eigen praktijk in Nuenen.

Mijn naam is Hedy van de Wiel en ik ben van oorsprong fysiotherapeute, bewegings- en gezondheidswetenschapper en docente biologie. Daarnaast ben ik vele jaren werkzaam geweest als fitness- en aerobics instructrice, zwangerschapsbegeleidster en als NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) coach. Ik heb een eigen praktijk ‘Wiel of L.I.F.E.’  in biologische en energetische geneeswijzen.

In mijn praktijk combineer ik o.a. mijn kennis als fysiotherapeute en gezondheids-en bewegingswetenschapper,  met de kennis van bioresonantie therapie. Ten alle tijden streef ik naar de hele persoon te kijken die bij me komt voor een consult. Daarnaast vind ik het belangrijk causaal te denken waarbij oorzaken van klachten of eventuele ziekten aangepakt worden. Met behulp van het L.I.F.E. systeem kijk ik naar de interactie tussen systemen zoals het spijsverteringsstelsel, zenuwstelsel, immuunsysteem, het hormonale stelsel etc. Daarnaast heeft dit ook zijn invloed op het emotionele gedeelte en visa versa. De behandeling resulteert in een uitvoerige bespreking over voeding, leef- en beweging, biofeedback (teruggeven van de juiste frequentie/her-programmeren van de cellen) en meestal het gebruik van supplementen of bloesems.

Bioresonantie en biofeedback

Ter ondersteuning van mijn werkzaamheden maak ik gebruik van het nieuwe geavanceerde L.I.F.E. System. Het L.I.F.E. System is een professioneel bioresonantie en biofeedback systeem. Via elektroden (hoofdband, pols- en enkelbanden) wordt u met dit systeem verbonden, waarna de grote meting plaatsvindt. Daar een goede geleiding van de elektroden van belang is, wil ik u graag verzoeken om voor het consult geen zalf (en eventueel make-up) op de voorhoofd, polsen en enkels te smeren. Tijdens de grote meting wordt er een groot aantal frequenties naar uw lichaam gestuurd. Deze meting duurt ongeveer 5 minuten. De terugkoppeling door uw lichaam op deze frequenties, wordt via de geavanceerde software van het L.I.F.E. System op het beeldscherm weergegeven.

Elke cel in het lichaam bestaat uit moleculen die weer bestaan uit atomen. De lading van de atomen geven aan het molecuul een eigen trilling. Eiwitten, vetten, koolhydraten, maar ook water en zuurstof hebben door hun moleculaire samenstelling niet alleen een chemische identiteit, maar ook een specifieke trilling. Als je meer van deze trillingen bij elkaar brengt ontstaat een trillingspatroon. Zo heeft ieder onderdeel van ons lichaam zijn eigen trillingspatroon en uiteindelijk iedere mens en elk dier een eigen uniek trillingspatroon.

In de bioresonantie gaat het lichaam of een deel daarvan, net als de pianosnaar, alleen mee trillen als het gevoelig is voor het signaal, dus als het lichaam de trilling “herkent”, of anders gezegd als de trilling lichaamseigen is.

Bioresonantie therapie is een biologische geneeswijze die gebruik maakt van deze trillingen en trillingspatronen. Bioresonantie gaat ervan uit dat bij ziekte of onbalans de trillingen in het lichaam zijn verstoord. Met bioresonantie-biofeedack apparatuur kunnen de verstoringen van trillingen worden vastgesteld en vervolgens gecorrigeerd door specifieke trillingen toe te dienen (biofeedback). Hierbij wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam ondersteund.

Voor welke klachten en/of problemen?

Hieronder volgt een greep wat met het L.I.F.E. System kan worden behandeld:

 • Chronische pijn
 • Herstel van de motorische functie na een beroerte
 • Angststoornissen
 • Aandoeningen van het spijsverteringsstelsel
 • Migraine, spanningshoofdpijn en vele andere vormen van pijn
 • Hoge en lage bloeddruk
 • Hartritmestoornissen, afwijkingen in hartritme
 • Slapeloosheid
 • Astma
 • Epilepsie
 • Drugsverslaving

Verder biedt het L.I.F.E. Systeem diverse therapieën, waaronder:

 • Homeopathie
 • Acupunctuur
 • Chakra

Vergoeding

Duur en kosten

Een consult duurt ongeveer tussen de 1½ en 2 uur

Voor andere mogelijkheden of meer informatie, neemt u gerust contact met TerraLife